Hotels in Noordwijk.NL
Noordwijk aan Zee & Noordwijk Binnen op www.HotelsinNoordwijk.NL
Noordwijk (Noordwijk aan Zee & Noordwijk Binnen)
Booking.com

Noordwijk aan Zee

Noordwijk is een dorp en gemeente in Zuid Holland met +/- 25.500 inwoners. Het dorp betaat uit twee delen; Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen. Noordwijk aan Zee was een vissersdorp, rond 1.200 A.D. kwamen hier vissers wonen alhoewel er bewijzen zijn dat er al 2.000 jr geleden bewoners waren. Noordwijk Binnen was bekend om de bloembollenteelt, vormt samen met omliggende gemeenten de Bollenstreek. Ook profiteerde Noordwijk Binnen van de visserij door touw te maken. Noordwijk Binnen is een bedevaartplaats, binnengevallen Noormannen hebben in 856 A.D. de priester Jeroen van Noordwijk gemarteld, sinds 1429. Noordwijk Binnen teelde kruiden om medicijnen van te maken in de 18de en 19de eeuw. In 1866 werd Noordwijk een badplaats en werd begonnen met Huis ter Duin. Noordwijk-Binnen straalt in de oude kern nog de rust uit van vroeger eeuwen.

In de gemeente Noordwijk is ESTEC gevestigd, een Europees centrum voor ruimteonderzoek en technologie, de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Het bezoekerscentrum van ESTEC, Space Expo, is een grote ruimtevaarttentoonstelling. De ESTEC ligt ver buiten de bebouwde kom van Noordwijk en grenst aan de Katwijkse wijk Rijnsoever.

Noordwijk aan Zee is ook een zeer goed watersportgebied voor; windsurfen, zeilen, kitesurfen, surfen & sup, (branding) kayakken en uiteraard zwemmen.

Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee watersport gebied

Historisch centrum Noordwijk Binnen

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands